Barion Pixel
A tudás ott lapul mindenkiben —Bemutatkozik a Globáltudás
27
2022, július
Mi az a Globáltudás? Merül fel jogosan a kérdés. Tapasztalatom szerint a tudás mindenkiben ott lapul, és arra vár, hogy előcsalogassák... Most engedd, hogy meséljek egy kicsit magáról a névről és arról mi van mögötte.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kamaszlány, aki sokszor hallgatta a felnőttek beszélgetését. A sok felnőtt beszédben mindig hallott valami újat: szavakat, kifejezéseket. Nem is tudta sokszor mit jelentenek, de ami tetszett neki, elraktározta agyának “majd jó lesz valamire” fiókjában… hiszen a tudás hatalom.

Globáltudás a globális tudás

Egy szép napon, mikor merengtem a nagy semmin, egyszer csak bekandikált a tudatomba ismét ez a kedves kis szó, ami mögé még nem láttam, hogy mit is jelenthet, de nem akart onnan távozni. Használt a szót, de nem igazán tudtam hozzá társítani semmit. Míg nem elmentem egyetemre.

Imádtam a vizsgaidőszakokat, mert mindig összehozta a társaságot a közös “szenvedés”. És egy ilyen szuper vizsgaidőszak alkalmával sikerült megtöltenem tartalommal ezt az egyetlen kis szót és jelentést társítottam hozzá, majd a jelentés után cél lett.

Vizsgaidőszakban akadtak olyan tantárgyak, amik anyaga kettesre teljesíthető volt még akkor is, ha nem készültünk rá különösebben. Egyszerűen csak használnunk kellett a fejünket és egy kicsit megjáratni a tekervényeinket.
Globáltudásnak neveztem mindent, ami a bennem lévő tudás hasznosításával, előhívásával megugorható volt. Meglepően sok terület alapszintű tudásanyaga ezzel a globáltudással könnyen elsajátítható.

Új irány

A kifejezés aztán velem együtt elhagyta az egyetemet és új irányt vett. Egyre többet gondoltam a tanulási segítségre. Aztán ahogy a szó is bekúszott hosszú idő után, úgy a kapcsolat is megszületett: Globáltudásnak fogom hívni a tanulást segítő célom. Hogy mi módon fogom ezt megvalósítani, még rejtély, de ezt meg kell tennem. Az nem létezik, hogy egyedül üljek ebben a csónakban lapátok nélkül!

Mint kiderült, a csónakom nagy és útitársaim is vannak. Lapátunk is van, szóval akkor csapjunk bele.

Nehezen született meg, hogyan alakuljon, hova készítsem el, de aztán ez a világ-őrület segített dönteni, letisztítani a gondolataimat ezzel kapcsolatban. Legyen online! Legyen offline!

Így pedig, segítek online tanfolyamokkal, konzultációkkal, illetve személyesen, élőben. Mert miért ne? Nem igaz?

Egyszerű

Tehát összefoglalva: a globális tudás nem más, mint a Te meglévő tudásod előcsalogatása és hasznosítása. A Globáltudás pedig az a megálmodott felület és tér, ahol segítek ezt a tudást előhozni és különböző területeken fejleszteni.

Te mikor használtad utoljára a globális tudásodat?

Hasonló bejegyzések

Egy siker története

Egy siker története

Ma van a motiváció és inspiráció napja és szeretném elmesélni a teknős és a nyúl történetének emberi változatát. Vagy ahhoz hasonlót a hátrányokról, kitartásról és egyéb sikerekről.

Mit jelent jól tanulni?

Mit jelent jól tanulni?

Azt elmondhatjuk, hogy két teljesen egyforma ember nincs a Földön. Még az ikrek sem egyformák. Bár vannak hasonló emberek, akár külsőleg, akár belső tulajdonságaikat tekintve, de ez tesz minket egyedivé. Hogy ez hogy jön most ide? Ahogy sok mindenben különbözünk egymástól, úgy a tanulásban is eltérőek vagyunk. Ami jó az egyiknek, az a másiknak lehet nem válik be és fordítva. Ez pedig kihathat az eredményeinkre, gondolkodásunkra is. Hogyan lehet akkor mégis a tanulást jól művelni? Járjuk körbe ezt a kérdést együtt!

Bemutatkozom

Bemutatkozom

Elérkezett ez az ominózus pillanat, amikor lerántom a leplet… magamról. Mert nem mutogatom magam, de most szükséges. Így egy kis komfortzóna elhagyás és gyakorlás következik: mesélek magamról. Illetve arról, hogyan is kerültem abba a helyzetbe, aminek köszönhetően itt vagyok, és egy gigantikus lecsóba csaptam.

Beszélgetés

1 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Egy e-mail cím választ el a tippektől

A tippeket a levelezőfiókodba fogod kapni pár percen belül.

Köszönöm, hogy letöltöd a tippeket!

Egy e-mail cím választ el a tippektől

Köszönöm, hogy letöltöd a háttereket! Az e-mail címedre hamarosan megérkezik egy levél. Az ott található linken letölthetőek a hátterek. Ha valami gond adódna a letöltéssel, kérlek írj a hello@globaltudas.hu címre és segítek.